Många kommer till Insjön för syns skull!

Anderssons optik startade sin verksamhet i Insjön 1935 av Elis Andersson. På den tiden låg butiken i det anrika huset där Ragnar Åhlen en gång bodde. Elis Andersson startade verksamheten med postorderförsäljning av bla klockor. År 1975 tog sonen Pär Andersson och sonhustrun Lisbet Andersson över verksamheten.

Företagets inriktning blev mer och mer optik även fast ur och guld fanns kvar. På den tiden kom kunderna långt utanför sockengränserna, ända ifrån Kiruna. Pär hade även en ambulernade verksamhet. 

När Pär och Lisbet beslöt sig för att gå i pension tog jag, Veronica Norrby, över verksamheten 2015 med målsättningen att vara kvar tills den dag jag själv går i pension.

Idag är vi två legitimerade optiker med lång arbetslivserfarenhet, Veronica Norrby och Jonas Näs.

Moderna och välutrustade synundersökningsrum

När du besöker oss får du snabb service med kvalité. De flesta arbeten utförs i vår verkstad av Jonas Danielsson. Vi slipar glas och reparerar glasögon på plats i Insjön.

Vårt utbud av glasögonbågar är brett och stort, med över 700 modeller i butiken. Vi kan erbjuda glasögon, solglasögon, kontaktlinser och företagsglasögon. Företagsglasögon är både terminalglasögon och skyddsglasögon med styrka. Vi har även kompetens i arbetsmedicin. Det är en fördjupad utbildning inom ergonomi, belysning och synhjälpmedel på arbetsplatsen, med inriktning skydd och komfort.

Hos oss står du som kund i fokus och vi lägger stor vikt vid att du ska känna dig väl omhändertagen.